Για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων της Κεφαλλονιάς, την καταγραφή αλλά και κατανομή τους ως προς τις ποικιλίες, τη γεωγραφική θέση και τις ιδιαιτερότητες, θα δημιουργηθεί νέο εργαστήριο Ελέγχου ποιότητας οίνων και αποσταγμάτων στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι», της Πράξης «Εργαστηριακός Εξοπλισμός Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».
Για την λειτουργία του εργαστηρίου, το ίδρυμα θα αποκτήσει τον εξής εξοπλισμό