Για 11η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. To φετινό συνέδριο έφερε τον τίτλο «Καινοτομία και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα» και πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Το 11ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κατάφερε να αποτελέσει τόπο συνάντησης μελών ΔΕΠ, υποψήφιων διδακτόρων, ερευνητών αλλά και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και τη διερεύνηση του ρόλου τους στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων. Περισσότεροι από 300 φοιτητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθηγητές, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση. Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα sessions που πραγματοποιήθηκαν και είχαν ως κύριο αντικείμενο την παρουσίαση εργασιών από νέους ερευνητές πολλών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Regent’s University of London, Stevens Institute of Technology) και άλλων ιδρυμάτων (Αμερικάνικό Κολλέγιο Αθηνών, , ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, School of Life Museum of Thisvi).
Η θεματολογία που καλύφθηκε στα διεξαχθέντα sessions ήταν σχετική με τη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Διαδίκτυο, την Εταιρική Στρατηγική, τα Business Analytics, την Καινοτομία & Ανταγωνιστικότητα, τα Πληροφοριακά Συστήματα & Τεχνολογία Λογισμικού, το Μάρκετινγκ, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, τη Δημόσια Διοίκηση, την Τιμολογιακή Πολιτική, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούταν από μια ομάδα τριάντα περίπου προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος, κάτω από την επιστημονική επίβλεψη και το συντονισμό του Λέκτορα κ. Κωνσταντίνου Ανδρουτσόπουλου. Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συγκρότησαν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το συνέδριο άνοιξε με μία σειρά ομιλιών από στελέχη των εταιρειών SAP, Eurobank, AB Βασιλόπουλος και Vodafone, παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές στο τομέα της Συνεργατικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Επιχειρηματικής Καινοτομίας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διοργανώθηκαν με επιτυχία 2 Workshops με θέματα Gamification (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation ACE) και Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ThinkBiz) αντίστοιχα. Πριν από τη λήξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη σειρά ομιλιών από στελέχη start-up επιχειρήσεων ThinkBiz Hellas, isMOOD, Human Electric, HUB Athens που παρουσίασαν την μέχρι τώρα πορεία τους και τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των μαθητών του διαγωνισμού Junior e-nnovation 2014.