Όταν η φίλη σου υποφέρει πρέπει να της συμπαρασταθείς. Υπάρχουν πολύ τρόποι για να σου ανοίξει την καρδία της.
Δείξε ενδιαφέρον. Συνήθως νιώθουμε ανήμποροι να καταθέσουμε τ η ν ψ υχή μας μετά από κάποια κρίση. Υπάρχουν όμως διάφοροι τρόποι που σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Ανάβαλε εσύ την πρωτοβουλία και άρχισε την κουβέντα. Πρέπει να βρίσκεστε σε χώρο που επικρατεί ηρεμία. Ξεκίνησε με απλές και εύκολες ερωτήσεις οι οποίες θα μπορούν να απαντηθούν με κάτι παραπά νω από «ναι» . είναι φυσικό να θέλεις να γεμίσεις τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται, όμως αποτελούν σημαντικές στιγμές περισυλλογής.
Μην υποθέτεις. Μην κάνεις το λάθος να πεις στη φίλη σου «καταλαβαίνω πως νιώθεις» δεν ξέρεις ποτέ πραγματικά πως νιώθει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή , μπορείς μόνο να φανταστείς πως θα ένιωθες εσύ ,αν βίωνες μια παρόμοια κατάσταση. Οι δικές σου εμπειρίες μπορεί να είναι σχετικές και να θέλεις να τις αναφέρεις, αλλά θα αποτρέψουν το συνομιλητή σου να αναπτύξει τις δικές του. Εάν πιστεύεις ότι η φίλη σου χιάζετε λίγο σπρώξιμο προσπάθησε να την ενθαρρύνεις.
Να είσαι προσεκτική. Συνήθως νιώθουμε εκτεθειμένοι όταν αφήνουμε κάποιον άλλο να διεισδύει και να δει την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού μας. Για αυτό το λόγο να είσαι καλή ακροάτρια. Προσπάθησε να μην αναφέρεις κάτι που αργότερα θα θεωρηθεί ως επικριτικό. Να είναι ξεκάθαρο πως πάντα θα μπορείς να βασίζεται στη βοήθειά σου. Πάντως αν ακόμη δεν νιώθει έτοιμη να σου μιλήσει, κράτησε απόσταση και , προπάντων , μη νιώθεις απόρριψη.