Οι σπουδές Διαιτολογίας, BSc (Hons) Dietetics, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποσκοπούν στην εκπαίδευση Διαιτολόγων τόσο στους τομείς πρόληψης σε υγιή πληθυσμό, όσο και στην αξιολόγηση και θεραπεία-αντιμετώπιση περιπτώσεων σε κλινικό επίπεδο. Πρόκειται μάλιστα για το μοναδικό Τμήμα Δαιτολογίας στην Ελλάδα που καλύπτει τόσο το πεδίο της Κλινικής Διαιτολογίας όσο και Διατροφoλoγίας.
Εστιάζει στην απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης στους φοιτητές, οι οποίοι κάνουν συνεχή πρακτική εξάσκηση στα ειδικά διαμορφωμένα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Κολλεγίου, εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και 28 εβδομάδες κλινική άσκηση σε Νοσοκομεία και κέντρα Διαιτολογίας.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες δημιούργησαν νέες ανάγκες σωστής διατροφής, κυρίως για λόγους υγείας αλλά και αισθητικής.
Το στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας είναι αυτό που με εξειδικευμένη και επιστημονική γνώση, μπορεί να δημιουργεί το προσωπικό, εξατομικευμένο διαιτολόγιο του πελάτη, να του παρέχει ηθική συμπαράσταση, να παρακολουθεί τις διακυμάνσεις του βάρους του και να ισορροπήσει τις διατροφικές του συνήθειες για να τον βοηθήσει να εναρμονίσει τη σωματική και την ψυχική του υγεία.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ
- Βιοχημεία
- Το Επάγγελμα του Διαιτολόγου & η Διεπιστημονικότητα
- Κυτταρική Βιολογία & Διατροφογενετική
- Φυσιολογία
- Επιστήμη Τροφίμων & Μικροβιολογία
- Εισαγωγή στην Διατροφή & Διατροφική Αξιολόγηση
- Μεταβολισμός Θρεπτικών Συστατικών
- Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστημονικά Τεκμηριωμένη Πρακτική
- Ψυχολογία της Υγείας & Τροποποίηση Συμπεριφοράς
- Διατροφή
- Φαρμακολογία & Ανοσολογία
- Πρακτική A: Εισαγωγή στην Διαιτολογική Πρακτική
- Διατροφή στα Στάδια της Ζωής
- Διαιτολογική Διαχείριση Κλινικών Παθήσεων Ι
- Επιδημιολογία της Διατροφής & Δημόσια Υγεία
- Διαιτολογική Διαχείριση Κλινικών Παθήσεων II
- Παθοφυσιολογία & Διαχείριση Νόσου
- Αθλητική Διατροφή & Υγεία
- Πτυχιακή Εργασία
- Καινοτομία & Σύγχρονες Πρακτικές
- Πρακτική B
- Πρακτική C