Το πρόγραμμα σπουδών Service Professional Diploma – VET BY EHL που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, έχει στόχο να εκπαιδεύσει έχει στόχο να εκπαιδεύσει επαγγελματίες που επιθυμούν να αναλάβουν διοικητικό ρόλο σε μεγάλες επισιτιστικές μονάδες και υψηλής ποιότητας εστιατόρια.
Στο πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης, οι φοιτητές αποκτούν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν ανεξάρτητα στο περιβάλλον ενός οργανωμένου εστιατορίου. Η γνώση αυτή ενισχύεται με την πρακτική άσκηση που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν σε διαφορετικούς τύπους και μεγέθη εστιατορίων με διαφορετικές απαιτήσεις, προκειμένου να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παροχή υπηρεσιών εστίασης.
Για τις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Τουρισμού έχουν δημιουργηθεί στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία είναι πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα και προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν και Fine Dining εστιατόριο.
Με 125 χρόνια ηγετικής πορείας, η Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση. Ακολουθώντας το Σύστημα Εκπαίδευσης στη Φιλοξενία, δίνεται έμφαση στην εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μέσα στα πρότυπα της αγοράς. Τα προγράμματα VET BY EHL αποτελούν την καλύτερη εκπαιδευτική πρόταση για απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και είναι το διαβατήριο των στελεχών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Foundation
- F&B Service Techniques I
- Beer & Beverage Knowledge
- History and Contemporary Practice of Coffee & Tea
- Sales & Invoicing System
- Introduction to Customer Service
- Verbal & Non-Verbal Communication
- Introduction to Hospitality Operations
- Mathematics Fundamentals
- English Essentials
Foundation
- Industry Internship
Intermediate
- Food & Beverage
- Service Techniques II
- Basics of Oenology
- Basics of Culinary Art
- Introduction to Nutrition & Dietetics
- Customer Service Excellence
- Goods Management & Inventory Systems
- Hotel Etiquette & Protocol
- F&B Department Operations
- Applied English
Intermediate
- Industry Internship
Advanced
- Food & Beverage Service
Techniques III - Wine and Spirit Appreciation
& Pairing - Special Topics in Culinary Art
& Menu Planning - MICE & Events Organisation
- Introduction to F&B Sales
& Marketing - People Training & Development
- Gastronomic Trends & Innovation
- F&B Administration Principles
- Cultural Awareness
- Business English
Advanced
- Industry Internship