Το πρόγραμμα σπουδών Kitchen Professional Diploma – VET BY EHL που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, έχει στόχο να εκπαιδεύσει όσους επιθυμούν να αναλάβουν εποπτικό και διοικητικό ρόλο σε μεγάλες επισιτιστικές μονάδες και να εμβαθύνουν στη διαρκώς αναπτυσσόμενη εστιατοριακή τέχνη και τη διεθνή γαστρονομία.
Στο πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης, οι φοιτητές αποκτούν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν ανεξάρτητα στο περιβάλλον μιας πλήρως οργανωμένης κουζίνας. Η γνώση αυτή ενισχύεται με την πρακτική άσκηση που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν σε διαφορετικούς τύπους κουζίνας και σε διαφορετικές θέσεις εργασίας, προκειμένου να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το επάγγελμα και τις απαιτήσεις του, καθώς και τις τρέχουσες γαστρονομικές τάσεις.
Επιπλέον, οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πραγματικό εστιατόριο Fine Dining που περιλαμβάνεται στα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Στο εστιατόριο «Taste Gallery» ακολουθείται το πρότυπο σύστημα Serve and Learn, δηλαδή η σίτιση γίνεται με εδέσματα που οι ίδιοι οι φοιτητές προετοιμάζουν, σερβίρουν και απολαμβάνουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι φοιτητές διαμορφώνουν το χώρο του εστιατορίου πριν από κάθε βάρδια, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες.
Με 125 χρόνια ηγετικής πορείας, η Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση. Ακολουθώντας το Σύστημα Εκπαίδευσης στη Φιλοξενία, δίνεται έμφαση στην εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μέσα στα πρότυπα της αγοράς. Τα προγράμματα VET BY EHL αποτελούν την καλύτερη εκπαιδευτική πρόταση για απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και είναι το διαβατήριο των στελεχών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Foundation
- Basic Culinary Techniques Theory & Application I
- Basic Culinary Techniques Theory & Application II
- Introduction to Nutrition & Dietetics
- Stewarding Theory
- Hygiene and Occupational Practices
- Goods Management
- Introduction to Hospitality Operations
- Mathematics Fundamentals
- English Essentials
Foundation
- Industry Internship
Intermediate
- Intermediate Culinary Techniques Theory & Application I
- Intermediate Culinary Techniques Theory & Application II
- Goods Management
- Food & Beverage Service
- Hotel Etiquette & Protocol
- Kitchen Department Operations
- IT Fundamentals
- Applied English
Intermediate
- Industry Internship
Advanced
- Advanced Culinary Techniques Theory & Application I
- Advanced Culinary Techniques Theory & Application II
- Gastronomic Trends and Innovation
- Goods Management & Inventory Systems
- Hotel & Restaurant Concept
- Customer Service Excellence
- Kitchen Administration Principles
- Menu Engineering & Cost Control
- Business English
Advanced
- Industry Internship