Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Καψαλίζουμε τη ρέγγα και την κόβουμε μικρά κομματάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετούλες τις πιπεριές μακρουλές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα , προσθέτουμε το λάδι και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, η σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι ένας γευστικός συνδυασμός πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες έχουμε μια απολαυστική σαλάτα