Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Ανακατεύουμε σε σουπιέρα τα μαρούλια τις πατάτες κομμένες, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο , τα αβγά κομμένα στα τέσσερα και τα περιχύνουμε με το λαδόξιδο . Τοποθετούμε σε σαλατιέρα μια στρώση από τα σαλατικά μια στρώση μαγιονέζα μέχρι να τελειώσουν, με μια στρώση μαγιονέζα. Γαρνίρουμε με τις ελιές και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές