Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά
Βάζουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν στο γκριλ. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι. Όταν ψηθούν βγάζουμε τη φλούδα και τα σπόρια. Τις βάζαμε σε σουπιέρα και τις δουλεύουμε με το σύρμα ρίχνοντας αλάτι πιπέρι και το ξίδι. Συνεχίζουμε μα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το δούλεμα. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγες ελιές.
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Φτιάξτε μια γρήγορη, ατομική πίτσα χωρίς να φτιάχνετε ζυμάρι, χωρίς να γεμίζετε αλεύρια, και εντυπωσιάστε
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές